16 Ekim Dünya Gıda Günü
262
16:09
21.10.2024

16 Ekim "Dünya Gıda Günü" sebebiyle öğrenciler tarafından gıda üretim aşamalarının öğrenilmesi, gıda üretiminde kullanılan malzemelerin tanınması ve gıda maddelerinin hayatımızdaki öneminin kavranarak gıda israfının önlenmesi ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Biriminde (İl İSGB) görevli Okul Sağlığı Sorumlusu Burhan TEKİN ,Diyetisyen Aydın ACAR ve Hareketli Yaşam Sorumlusu Mesut UTKUCU Müdürlüğümüz Mehmet Emin Şimşek İlkokulu yemekhanesini öğlen servisinde ziyaret etti.Ziyaret esnasında yemekhanede yemek yiyen çocukların ekmek yapımı ve gıda üretiminin her aşamasına şahitlik ederek kullanılan malzemelerin niteliği hakkında gözlem yaptığı görüldü. Yemek yiyen çocuklara yiyebilecekleri kadar porsiyonlar hazırlandığı, yemekhanede yapılan doğal içecekler (ayran,meyve suyu) servis edildiği tespit edildi.Okul Sağlığı Sorumlumuz Burhan TEKİN ve Diyetisyenimiz Aydın ACAR;Bu ortamı sağlayan okul idaresine teşekkür ettikten sonra yemekhane işletmecisi ve çalışanlarına bu çabalarına devam etmeleri gerektiğini ve böyle toplu yerlerde dikkatin ve hijyenin önemine vurgu yaptıktan sonra teşekkür edilerek ziyaret sonlandırıldı.

Ayrıca aynı ekip Müdürlüğümüz Cemil Meriç İlkokulu 3/C sınıfını sabah kahvaltısı etkinliğinde ziyaret etti. Sınıf Öğretmeni Aysun BİNGÖL; sağlıklı gıdalarla kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak adına çocuklarla kahvaltı etkinliği düzenlediğini kontroller sonrası sağlıklı gıdalar getirenleri puan kartlarıyla ödüllendirdiğini ve bu sayede öğrencilerin yediklerine ve getirdikleri besinlere dikkat etmeye başladığını söyleyerek çocuklarda bir bilinç oluştuğunu söyledi.

21-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-202421-10-2024

Yayın Tarihi: 21.10.2024